Ce înseamnă igiena intimă și cum îmi susține sănătatea?

Femeie fericită care face yoga la plajă

Corpul nostru are un mecanism incredibil de autoapărare. Ca un adevărat maestru, el face în permanență eforturi pentru a menține echilibrul și a ține departe problemele. Dar, ca orice maestru, uneori are nevoie de ajutor. De aceea, este important să îi fim alături și să învățăm ce putem face pentru a-l păstra sănătos.

O igienă bună este cheia pentru menținerea sănătății intime.
Igiena intimă este la fel de importantă precum igiena mâinilor sau a altor zone ale corpului, fiind în strânsă legătură cu o toaletă intimă realizată corect și regulat.

Toaleta intimă are două componente, ambele importante și necesare:

TOALETA EXTERNĂ: se recomandă zilnic sau chiar de 2 ori pe zi, cu apă calduță și săpun moale, de bună calitate (nu acid), care să nu agreseze zona intimă sensibilă.
Atenție, în toaleta externă se aplică principiul “sensului unic”: se va igieniza din față spre spate, adică dinspre zona labială înspre zona perineală și anală, pentru a nu aduce în vagin bacterii care sunt prezente, în mod normal, în zona anusului.

TOALETA INTERNĂ (la nivelul vaginului) sau irigația vaginală – se poate face cu ajutorul unui irigator special conceput (de exemplu, irigatorul Tantum Rosa) și o soluție vaginală.
Toaleta internă se face mai rar decât cea externă și în special în anumite momente cheie:

  • după menstruație, aciditatea vaginală e afectată, mai ales dacă ai folosit tampoane interne. Dacă acestea nu sunt schimbate la timp, există posibilitatea apariției dezechilibrului florei vaginale.

  • după contact sexual – sperma are un pH diferit de cel al mediului vaginal și ar putea produce dezechilibrul florei vaginale.

  • în cazul unei infecții vaginale, pentru a restabili echilibrul florei

REFERINȚE:
RCP și prospect produs ;Secondo Guaschino. Benzidamina nelle vulvovaginiti: lo stato dell’arte About Open. 2017; 3(1): 10-23. DOI: 10.19156/abtpn.2017.0017

Acest medicament conține benzidamină și se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului. Viza de publicitate Nr: 4253 / Data: 30.12.2022.
Sfaturile și orice informaţii despre sănătate disponibile pe www.tantumrosa.ro au rol informativ și educaţional. Acestea nu pot înlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor și analizelor medicale. Pentru orice problemă de sănătate vă sfătuim să consultaţi un specialist în domeniul sănătății, medic sau farmacist.

© Tantum Rosa 2022. Toate drepturile rezervate.