De ce este bine să am grijă de igiena intimă în perioada menstruației?

Femeie care își protejează zona intimă

Menstruația este un proces fiziologic normal. Dacă înțelegem ce se întâmplă cu corpul nostru în această perioadă, vom ști cum să-l menținem sănătos.

Sângele eliminat în timpul menstruației poate crea un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor patogene.

Întrucât vaginul și vulva sunt zone foarte sensibile, o bună igienă în timpul menstruației este foarte importantă și te poate ajuta să îți menții sănătatea și confortul intim în aceste zile delicate.

Iată ce e bine să faci pentru a asigura o igienă intimă corectă:

  • igiena locală se face de 2 ori pe zi, dimineața și seara, cu apă călduță și săpun.

  • igienizarea se face “din față spre spate”, adică întâi zona labială, apoi zona perineului și a anusului, evitând, astfel, răspândirea bacteriilor patogene în vagin.

  • absorbantul sau tamponul intern se schimbă la fiecare 4 ore, pentru a nu permite bacteriilor să se înmulțească.

  • nu se folosesc parfumuri sau spray-uri intime care ne promit eliminarea mirosului neplăcut. Cel mai bun mod de a obține acest lucru este clasica și simpla spălare cu apă și săpun.

  • se evită contactul sexual pentru câteva zile pentru reducerea factorilor de risc.

La sfârșitul menstruației, mai ales dacă obișnuesti să folosești tampoane interne, poți face o irigație vaginală pentru a susține echilibrul florei vaginale.

REFERINȚE:
RCP și prospect produs ;Secondo Guaschino. Benzidamina nelle vulvovaginiti: lo stato dell’arte About Open. 2017; 3(1): 10-23. DOI: 10.19156/abtpn.2017.0017

Acest medicament conține benzidamină și se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului. Viza de publicitate Nr: 4253 / Data: 30.12.2022.
Sfaturile și orice informaţii despre sănătate disponibile pe www.tantumrosa.ro au rol informativ și educaţional. Acestea nu pot înlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor și analizelor medicale. Pentru orice problemă de sănătate vă sfătuim să consultaţi un specialist în domeniul sănătății, medic sau farmacist.

© Tantum Rosa 2022. Toate drepturile rezervate.