Sunt la menopauză.
Ce se întâmplă cu flora vaginală?

Se apropie sau poate deja s-a instalat!

Menopauza a fost, mult timp, un motiv de îngrijorare pentru multe dintre noi. Ea trebuie privită, însă, ca încă o etapă a vieții și, ca toate celelalte etape, ea are părțile ei bune și părțile pentru care este bine să fim pregătite.

În perioada premenopauzei și la menopauză, producția ovariană de hormoni sexuali, estrogen și progesteron, se reduce treptat. Aceste schimbări au ca efect atrofia (subțierea) mucoasei vaginale și scăderea glicogenului, responsabil de metabolizarea lactobacililor.

Atunci când lactobacilii nu mai sunt “hrăniți” cum trebuie, numărul lor scade și nu mai pot asigura mediul vaginal ușor acid care protejează împotriva infecțiilor vaginale. Așadar, în această perioadă, infecțiile vaginale pot fi mai frecvente. Dar nu este cazul să îți faci griji, pentru că orice dezechilibru are o rezolvare.

Echilibrul florei vaginale poate fi susținut de TANTUM ROSA®, care nu distruge flora lactobacilară și stimulează refacerea acesteia.

Stilul meu de viață îmi influențează sănătatea intimă?
Ce înseamnă igiena intimă și cum îmi susține sănătatea?

REFERINȚE:
RCP și prospect produs ;Secondo Guaschino. Benzidamina nelle vulvovaginiti: lo stato dell’arte About Open. 2017; 3(1): 10-23. DOI: 10.19156/abtpn.2017.0017

keyboard_arrow_up