Stilul meu de viață îmi influențează
sănătatea intimă?

tantumrosa-floravagianala-stildeviata

Totul este conectat! Tot ceea ce facem în viața de zi cu zi ne poate menține sănătoase, cu un tonus bun și încrezătoare în noi. Sau dimpotrivă, poate favoriza apariția unor semne neplăcute.
Cum avem grijă să păstrăm un echilibru în ceea ce facem în fiecare zi?

STRESUL: inamicul invizibil al epocii în care trăim, nu este, în realitate, fundamental rău. Stresul declanșează în organism producerea unor hormoni: adrenalină, noradrenalină și cortizol, care ne ajută să facem față situațiilor critice. Problema apare atunci când “situația critică” nu dispare, iar stresul devine omniprezent în organism, forțându-i mecanismele de apărare. Cortizolul în exces poate suprima sistemul imunitar, făcându-ne, astfel, predispuse la infecții. Este indicat să dozăm, astfel, situațiile din viața noastră care ne pot cauza stres, pentru a fi sigure că putem răspunde mereu în fortă și sănătoase atunci când situația o cere.

TRATAMENTELE. Antibioticele sunt necesare atunci când avem de-a face cu o infecție bacteriană, însă multă lume le utilizează în exces și prin automedicație, crezând că orice infecție trece mai rapid cu antibiotice. Pe lângă faptul că acest lucru nu este adevărat (antibioticele neavând niciun efect împotriva virusurilor sau a fungilor), el poate fi și dăunător - antibioticele omoară atât bacteriile “rele”, cât și bacteriile “bune”, precum lactobacilii din flora vaginală, responsabili cu menținerea unui mediu acid pentru prevenirea infecțiilor. Este esențial, așadar, să urmăm tratamentul cu antibiotic doar la recomandarea medicului și să luăm în calcul restabilirea echilibrului florei vaginale în timpul unui astfel de tratament.

SPORTUL. Indiscutabil, sportul este benefic sănătății, însă felul în care îl practicăm poate avea efecte nedorite. Un mediu umed și transpirația pot favoriza apariția unor infecții vaginale. De aceea, este important să dezbrăcăm rapid lenjeria după sală sau alergare sau costumul de baie după înot și să respectăm igiena intimă. Cum anume? Prin spălare cu apă și săpun delicat, evitând soluții odorizante sau parfumate care ar putea interacționa cu echilibrul natural al florei vaginale.

ÎMBRĂCĂMINTEA. Mai mult decât a fi sau nu în trend, alegerea hainelor, inclusiv a lenjeriei intime, poate influența starea noastră de sănătate. Lenjeria intimă este bine să asigure un mediu uscat, așadar este recomandată lenjeria din bumbac, care lasă pielea să “respire”.

Hainele sau lenjeria prea strâmte sau din materiale sintetice pot duce la transpirație abundentă, favorizând înmulțirea bacteriilor patogene și aparitia infecțiilor. Optează pentru o lenjerie intimă confecționată dintr-un material de calitate, care să te facă să te simți bine!

REFERINȚE:
RCP și prospect produs ;Secondo Guaschino. Benzidamina nelle vulvovaginiti: lo stato dell’arte About Open. 2017; 3(1): 10-23. DOI: 10.19156/abtpn.2017.0017

Acest medicament conține benzidamină și se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului. Viza de publicitate Nr: 4253 / Data: 30.12.2022.
Sfaturile și orice informaţii despre sănătate disponibile pe www.tantumrosa.ro au rol informativ și educaţional. Acestea nu pot înlocui consultul medical sau diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor și analizelor medicale. Pentru orice problemă de sănătate vă sfătuim să consultaţi un specialist în domeniul sănătății, medic sau farmacist.

© Tantum Rosa 2022. Toate drepturile rezervate.